| Autor |
Spartacus Blood and Sand |
Ganfrod
Użytkownik
Moc
 Data rejestracji: 04.10.07
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 25-02-2010 14:56 |
|
|
Niewątpliwie dla mnie jak i myśle dla wielu to premiera tego sezonu. Po chucznie zapowiadanych a lekko nieudanych FlashForward czy V ten serial wyskoczył jak Filip z konopii i wywołał ogromne kontrowersję. Mocne silne sceny sexu czy walki w Spatacusie przyciągneły do serialu dużo osób ale kto wie czy równie wiele nie odrzuciły. A co wy myślicie o tym serialu? Ogladacie? Macie jakieś zdanie.
Ja swoje przedstawiam w formie plusów i minusów poniżej.
Plusy
+ świetna stylistyka przypominająca "300"
+ wreszcie przedstawione okrucieństwo czy namiętność tak jak powinna być przedstawiona bez zbędnego ukrywania i maskowania pięknych ciał czy odcinanych kończyn
+ boski montaż i zdjęcia
+ ogólna atmosfera Rzymu i całego przepychu, tak w mojej wyobraźni właśnie wyglądał starożytny Rzym
Minusy
- Marne aktorstwo
- Nie wciągająca, przynajmniej narazie, fabuła
Serial wart jest uwagi, zwłaszcza jeśli ktoś kocha się w starożytności. Zdecydowanie dla mnie najlepszy tego sezonu... inną sprawą jest że ten sezon jest marny i nowe produkcje to raczej kpiny z odbiorców a nie arcydzieła jak House Lost czy Heroes
... i jak tonący chwytać każdy świeży oddech i jak dziecko się cieszyć... w zamęcie świata tańczyć z marzeniami... żyć w swoich snach na jawie... bezczelnie wesołym być i śmiechem niszczyć rzeczywistość... w zwolnionym tępię widzieć teatr ludzi... swój talent marnować by znaleźć jedyne lekarstwo na boskość... Szept? Grzechem jest gdy można krzyczeć... Żyć? Ale po co? Przecież można IMPROWIZOWAĆ |
|
| Autor |
RE: Spartacus Blood and Sand |
Maestro
Użytkownik

Moc
 Miejscowość: Łomża
Data rejestracji: 04.02.09
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 25-02-2010 15:34 |
|
|
Ja go oglądam. Mi się bardzo podoba. Byłem do niego sceptycznie nastawiony, bo o ile serial Rzym średnio mnie zadowolił [pierwszy sezon jeszcze uszedł, ale drugi to już oglądałem żeby wiedzieć jak się to skończy] to Spartacus mnie nie zawiódł.
Na fabułę nie będę narzekał. Nawet fakt, że znam z lekcji historii jak zakończy się powstanie Spartacusa to i tak przyjemnie się ogląda jego przygody. Ja się przy tym serialu nie nudzę.
Sceny erotyczne w serialach chyba już nikogo nie dziwią i tak bardzo nie oburzają, bo w Rzymie i w True Blood ich też nie było mało. Myślę, że widownia amerykańska powoli się do tego adaptuje.
To co mi się podoba w tym serialu, a właściwie momentami trochę śmieszy to sposób w jaki oni przeklinają. Przykładami dobrymi mogą być: "na słodką cipę Junony" czy "do ch..ja Jowisza"
Jest to chyba pierwszy serial, w którym dosyć realistycznie pokazali jak tryska krew podczas zadawania ran. Brak realizmu chyba można zarzucić tylko walce w ostatnim pokazanym odcinku, bo to raczej nie możliwe żeby nawet taki wielki kolos mógł dalej walczyć pomimo, że mu w brzuch na wylot wbito miecz. Chociaż z drugiej strony w filmach z serii Piła ludzie odnosili też poważne uszczerbki na zdrowiu i dalej chodzili wśród żywych.
Jak już wspomniałem wyżej mnie on satysfakcjonuje i mam zamiar go oglądać, tym bardziej że większość moich seriali ma przerwy albo się już pokończyły im sezony.
 |
|
| Autor |
lulek16
Administrator

Moc
 Miejscowość: Biskupiec
Data rejestracji: 29.09.07
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 26-02-2010 00:25 |
|
|
|
Jak już wspomniałem wyżej mnie on satysfakcjonuje i mam zamiar go oglądać, tym bardziej że większość moich seriali ma przerwy albo się już pokończyły im sezony.
Otóż to, zgadzam się w zupełności 
Bardzo podoba mi się ten serial i nigdy nie moge doczekać się weekendu, żeby go ściągnąć 
Ja również uwielbiam historię, a szczególnie czasy starożytne i średniowiecze więc ten serial mi pasi jak żaden inny. Do Rzymu jakoś nie za bardzo byłem przekonany, ale Spartacus to inna historia 
EDIT: Może skoro nie ma co na stronie za bardzo robić, będziemy dzileić się wrażeniami z nowych odcinków, co wy na to?
Moje ukochane seriale:

Edytowane przez lulek16 dnia 26-02-2010 00:26 |
|
| Autor |
lulek16
Administrator

Moc
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 10-03-2010 02:15 |
|
|
Mam pytanie do tych, którzy ściągają i oglądają ten serial. Ściągam odcinki z pewnej strony którą niegdyś Maestro podawał. Tak więc wchodze tutaj: http://www.scnsrc.net/tv/spartacus-blood-and-sand-s01e07-720p-hdtv-x264-dimension/ żeby ściągnąć odcinek 7, a tam są jeszcze linki do odcinków 8 i 9, że niby wyciekły do internetu. I tu pada moje pytanie, czy ktoś ściągął te przedpremierowe odcinki?
Moje ukochane seriale:
 |
|
| Autor |
Maestro
Użytkownik

Moc
 Miejscowość: Łomża
Data rejestracji: 04.02.09
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 10-03-2010 18:37 |
|
|
Ja tych odcinków co wyciekły jeszcze nie ściągałem i nie wiem czy będę je ściągał czy czekał do premiery. Jeszcze nawet tego 1x07 nie oglądałem z napisami.
A co do samego serialu to mam takiego newsa. http://hatak.pl/news/7933/Produkcja_Spartacusa_wstrzymana/

Edytowane przez Maestro dnia 10-03-2010 18:40 |
|
| Autor |
| RE: Spartacus Blood and Sand |
|
|
Heros
Godsend

Miejscowość: Google
Data rejestracji: Zawsze |
| Dodane dnia 07-09-2010 06:49 |
|
 |
|
| Autor |
lulek16
Administrator

Moc
Status upomnienia:
    |
| Dodane dnia 11-03-2010 00:49 |
|
|
|
A co do samego serialu to mam takiego newsa. http://hatak.pl/news/7933/Produkcja_Spartacusa_wstrzymana/
To straszne , mam nadzieje, że szybko wróci do zdrowia, bo to jest najważniejsze.
Moje ukochane seriale:
 |
|